Surówka z kapusty i papryki (bez majonezu)

4.49 (183 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Kapusta szczególnie ta młoda dobroczynnie wpływa na nasz organizm, przyspiesza przemianę materii, polecam ją szczególnie na surowo w różnych surówkach czy sałatkach, w połączeniu z porem i papryką daje nam wspaniały dodatek do gotowanych ziemniaczków i mięsa. Bardzo smaczna!

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ½ główki młodej kapusty

    ½ pora

    ½ papryki zielonej

    ½ papryki czerwonej

    1 marchewka

    2 łyżki soku z cytryny

    3 łyżki oleju tłoczonego na zimno lub dobrej jakości oliwy

    Kilka kulek jałowca

    1 łyżeczka cukru

    Sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (183 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka z kapusty i papryki (bez majonezu) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować drobniutko lub zetrzeć na tarce jarzynowej, pora pokroić w drobne talarki, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach, papryki pokroić w kostkę lub paski. Całość wymieszać. Oliwę lub olej wlać do miseczki, dodać sok z cytryny, rozgnieciony jałowiec, wsypać cukier, sól oraz pieprz , wymieszać do połączenia.

    Zalać sosem surówkę, wymieszać ,lekko ubić i wstawić na dwie godziny do lodówki aby smaki się połączyły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Marchewka Papryka Por Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować