Surówka z kiszonej kapusty

4.97 (177 ocen)

  • 10 min

Tradycyjna kapusta kiszona podana do smacznego mięsnego obiadu zawsze smakuje wyśmienicie.

  • 10 min

Składniki:

  • 300g kiszonej kapusty
    1 mała marchew
    1 mała cebula
    2 łyżeczki cukru
    sok z cytryny
    sól i pieprz do smaku
    3 łyżki oleju
    kilka gałązek natki pietruszki
Wystaw ocenę:

4.97 (177 ocen)

Zobacz również:

Surówki Kapusta kiszona Sok

Surówka z kiszonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kapusta kiszona 1. Kapustę kiszoną odciśnij z nadmiaru soku i potnij na mniejsze kawałki. Marchew obierz i zetrzyj na tarce.
  • Kapusta kiszona 2. Cebule obierz i posiekaj na drobną kosteczkę,natkę pietruszki również posiekaj. Włóż wszystkie skłądniki do miski i dodaj olej, cukier,sok z cytryny, sól i pieprz.
  • Kapusta kiszona 3. Wszystko razem wymieszaj i przełóż do czystej miseczki.

Porady

Jeśli kapusta kiszona ma już dużo marchewki to nie dodawaj więcej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować