Surówka z czerwonej kapusty i rzodkiewki

4.5 (150 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

ciekawy smak

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 czerwona kapusta
    10 rzodkiewek
    2 jabłka Champion
    1 pęczek szczypiorku
    1 łyżka musztardy stołowej
    sok z 1 cytryny
    2-3 łyżki oleju
    sól i pieprz kolorowy do smaku
    Szcypta cukru do smaku
    1 łyżka majonezu
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z czerwonej kapusty i rzodkiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno poszatkować i posolić. Odstawić, aby zmiękła.
    Rzodkiewki i obrane jabłka zetrzeć na grubych oczkach tarki.
    Dodać je do kapusty.
    Dodać też pokrojony szczypiorek, wymieszać.
    Do musztardy dodać sok z cytryny, olej, zmiksować, doprawić pieprzem, i ew solą, ale to zależy, ile dalismy soli do kapusty. Doprawić cukrem i dodać majonez. Wymieszać i schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować