Soczyste muffinki

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Babeczki z twarogiem cytrynowym i winogronami.

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - herbatniki (maślane): 150 gramów
    - masło: 75 gramów
    - jajka: 2 sztuki
    - twaróg: 250 gramów
    - kwaśna śmietana (gęsta): 75 gramów
    - cukier: 75 gramów
    - cukier waniliowy (torebeczka): 1 sztuka
    - budyń waniliowy (torebeczka): 0.5 sztuki
    - skórka cytrynowa (starta): 1 sztuka
    - sól: 1 szczypta
    - migdały (posiekane): 3 łyżki
    - winogrona (ciemne): 24 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki Wina

Soczyste muffinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik rozgrzać do 175 °C (z termoob.: do 155 °C). Blachę na muffinki natłuścić. Herbatniki pokruszyć. Wymieszać z roztopionym masłem. Wyłożyć na blachę i docisnąć. Żółtka oddzielić od białek. Wymieszać z twarogiem, śmietaną, cukrami, budyniem, skórką z cytryny i szczyptą soli. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z masą.
  • 2. Masę wyłożyć na herbatniki. Oprószyć migdałami i ułożyć połówki winogron. Piec ok. 25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg Winogrona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować