1.Placki: Rozprowadź sodę w śmietanie. Margarynę zetrzyj na tarce i zagnieć wszystkie składniki razem. Podziel na 3 części. Upiecz dwa placki zwykłe oraz jeden posmarowany masą orzechową. Czas pieczenia – ok. 15 minut.
2.Masa orzechowa: Wszystkie składniki połącz i smaż na patelni przez 5 minut. Gorące wykładaj na surowy placek.
3.Masa budyniowa: szklankę mleka zagotuj z cukrem i cukrem wanilinowym i wlej do niego pozostałe składniki, wcześniej rozprowadzone w drugiej szklance mleka. Energicznie mieszaj, aż do zagotowania całej masy.
4.Masa jabłkowa: Jabłka obierz i pokrój. Lekko podsmaż by rozpadły się na drobniejsze kawałki. Zestaw z gazu, wsyp galaretki, wymieszaj i wystudź.
5.Przekładaj kolejno: placek, masa jabłkowa, placek, ciepła masa budyniowa, placek z orzechami.
Komentarze