1.Ciasto: Białka ubić na sztywno, dodać stopniowo cukier i żółtka. Wsypać bakalie wymieszane z mąką i proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszać. Wlać do ( wysmarowanej Kasią i obsypanej bułką tartą)formy o wymiarach (25x35) lub do tortownicy 28 cm. Piec 35 minut w 180s C. Wystudzić, przekroić na 2 placki. Brzoskwinie osączyć i pokroić w paski. Galaretki rozpuścić w 4 szklankach wrzącej wody. wystudzić. Masa: Jajka ubić z cukrem na parze. wystudzić. Margarynę utrzeć do białości, a następnie stopniowo dodać masę jajeczną i kawę rozpuszczoną w małej ilości wody. Masę podzielić na 3 części. Spód ciasta posmarować pierwszą częścią masy kawowej, ułożyć delicje i ponownie posmarować masą, przykryć 2 plackiem i na to resztę masy. Ułożyć brzoskwinie. Zalać tężejącą galaretką. Włożyć do lodówki do stężenia. Smacznego:)
Komentarze