Śmietanowe ciasto z musem brzoskwiniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT JASNY: Ubić białka z cukrem, dodać żółtka, następnie mąkę i proszek. Piec 20 min. w temp. 180 stopni. BISZKOPT CIEMNY: Ubić białka z cukrem, dodać żółtka, następnie mąkę i proszek, dodać kakao. Piec 20 min. w temp. 180 stopni.
KREM: ubić śmietanę, dodać cukier wymieszany z usztywniaczem. Krem podzielić na połowę, do 1 połowy dodać wiórki kokosowe.
MUS: Galaretkę rozpuścić w 3/4 szkl. wody. Brzoskwinię rozdrobnić blenderem, wymieszać z tężejącą galaretką.
2.Wykonanie:
Biszkopty nasączyć, na biały biszkopt wyłożyć krem z wiórkami kokosowymi, ułożyć ciemny biszkopt, nałożyć krem przy pomocy szprycy, udekorować musem brzoskwiniowym i kawałkami brzoskwini.
Komentarze