Ciasto z musem brzoskwiniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Całe jajka utrzeć z cukrem do białości.
Ciągle ucierając dodawać stopniowo olej (cienkim strumyczkiem lub po 1 łyżce, żeby masa się nie ścięła). Następnie zmniejszyć obroty i ciągle ucierając dodawać po trochu przesianą mąkę tortową z ziemniaczaną, proszkiem do pieczenia i cukier waniliowy. Kończymy ucierać, jak składniki się połączą i masa będzie gładka.
2.Formę piekarnikową wyłożyć papierem do pieczenia.
Przełożyć ciasto do formy, równo rozsmarować.
Na wierzch ciasta łyżeczką układać w rzędach jedną obok drugiej, porcje musu brzoskwiniowego.
3.Włożyć ciasto do nagrzanego piekarnika do temp. 180*C i piec ok. 35 - 40 minut.
Po upieczeniu ostudzić i posypać cukrem pudrem.
Porady
Ja dałam do ciasta domowy mus brzoskwiniowy, ale można dać inny mus, albo owoce.
Komentarze