Śledzie w pesto z rukoli

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pesto przygotowałam latem sama , ze śledzikiem smakuje wspaniale.

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g śledzi (marynowane w occie)
    słoiczek pesto z rukoli
    oliwa z oliwek
    ziarenka dyni
    plasterki cytryny
    gałązki majeranku lub natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Śledzie w pesto z rukoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Śledzie w pesto z rukoli 1. Pesto (ja użyłam mrożone, własnej roboty pesto z rukoli) wymieszać z 2-3 łyżeczkami oliwy.
    Śledzie obrać ze skórki, posmarować pesto i zrolować. Naczynka wysmarować oliwą, na dno rozłożyć po małej łyżeczce pesto (mogą to być kokilki, lub inne małe kubeczki) ułożyć zrolowane , nadziane pesto śledzie. na wierzchu również posmarować pesto i skropić sokiem z cytryny.
    Tak powinny postać co najmniej jedną dobę. Ostrożnie wyjąć z kokilek , ustawić na półmisku , udekorować ziarenkami dyni, gałązkami majeranku
  • Śledzie w pesto z rukoli 2. polać odrobiną oliwy (ja użyłam extra vergin oryginalnej z Grecji z pepperoni)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wigilia Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować