SEROWIEC Z PIANĄ KOKOSOWĄ

5 (177 ocen)

przepyszny sernik z pianą kokosową i wiśniami

Składniki:

  • Ciasto pod sernik (blaszka 25x40 cm)
    ½ kostki margaryny
    2 jajka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 i ¾ szkl. mąki
    ½ szkl. cukru
    1 cukier waniliowy

    Dodatkowo:
    Słoik dżemu wiśniowego

    Masa serowa:
    1,20 kg sera
    6 żółtek
    ¾ szkl. cukru
    2 budynie śmietankowe
    1 łyżka kaszy manny
    2 szkl. mleka
    4 łyżki oleju
    1 cukier waniliowy

    Pianka wiórkowa:
    10 dag wiórek kokosowych
    6 łyżek cukru
    6 białek
Wystaw ocenę:

5 (177 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Serowiec z pianą kokosową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO:
    Z podanych składników zagnieść ciasto i wyłożyć na blaszkę, ponakłuwać widelcem. Posmarować dżemem wiśniowym.
  • 2. MASA SEROWA:
    Cukry, olej i żółtka utrzeć, dodając powoli zmielony ser. Budyń rozpuścić w mleku i wlać do masy serowej, dodać kaszę mannę i wymieszać. Wylać na ciasto posmarowane dżemem.
    Piec ok. 50 min.
  • 3. PIANKA WIÓRKOWA:
    w międzyczasie zrobić pianę. Białka ubić z cukrem, dodać wiórki, delikatnie wymieszać łyżką.Nałożyć na sernik. Piec jeszcze 10-15 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować