Serowiec z truskawkami

4.5 (173 ocen)

  • 30 min

Szybkie ciasto bez pieczenia z dodatkiem ulubionych owoców.

  • 30 min

Składniki:

  • 1kg sera w wiaderku
    120 g biszkoptów
    1/2 szklanki cukru
    cukier waniliowy
    2 galaretki cytrynowe
    1 galaretka truskawkowa
    1 kg truskawek
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Serowiec z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W tortownicy o średnicy 26 cm rozkładamy biszkopty. 2 galaretki cytrynowe rozpuszczamy w szklance wody, galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 1,5 szklance wody i odstawiamy do stężenia. Truskawki myjemy i kroimy na pół jeżeli są mniejsze nie kroimy.
  • 2. Do sera dodajemy cukier i cukier waniliowy miksujemy i dodajemy lekko tężejącą galaretkę i dobrze mieszamy. Połowę masy serowej wylewamy na biszkopty, rozkładamy połowę truskawek i przykrywamy resztą masy serowej. Na masę rozkładamy resztę truskawek i zalewamy tężejącą truskawkową galaretką. Chłodzimy w lodówce około godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia

Podobne przepisy

5 (175 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Serowiec z truskawkami

To może cię zainteresować