SERNIK Z ROSĄ

4.5 (161 ocen)

  • 60 min

DELIKATNY SERNICZEK Z BIAŁĄ PIERZYNKĄ...

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg półtłustego białego sera
    8 jajek
    1 czubata szklanka cukru pudru
    1 cukier waniliowy
    1 budyń waniliowy
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 kostka masła (25 dag)
    1 opak. herbatników na wyłożenie spodu blaszki ( 40x25)
    SKŁADNIKI NA BEZĘ:
    4 białka
    3 łyżki cukru kryształu
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik z rosą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser zmielić przez maszynkę, utrzeć z masłem, żółtkami, szklanką cukru pudru i cukrem waniliowym. Na koniec do masy serowej wsypać budyń, proszek do pieczenia i ubitą piane z białek.
    Blaszkę wyłóżyć pokruszonymi bądź całymi herbatnikami, wylać na nie serową masę i upieć w temp. 180 C 20-30 minut.
    Na upieczony sernik dodajemy ubitą bezę i wkładamy z powrotem do piekarnika aż beza się zetnie ( ok. 5 min).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować