PRZEDŚWIĄTECZNE CIASTO

0 (0 ocen)

  • 30 min

PYSZNE CIASTO W SMAKU PRZYPOMINAJĄCE 3bita

  • 30 min

Składniki:

  • 2 podwójne opakowania herbatników
    500ml mleka
    1 puszka masy krówkowej
    2 opak. budyniu śmietankowego
    500g kremówki
    2 opak. śnieżki
    130g masła
    wiórka kokosowe lub czekoladowe do dekoracji

Przedświąteczne ciasto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Na dnie formy ułożyć herbatniki, a następnie równomiernie posmarować masą krówkową, wyłożyć kolejną porcję ciastek i lekko docisnąć.
  • 2. 2. Budynie ugotować w 500ml mleka wg przepisu na opakowaniu, lekko przestudzić, po czym zmiksować wraz z miękkim masłem na gładką masę. Na herbatniki wyłożyć krem. Kremówkę schłodzić i ubić ze "Śnieżkami". Bitą śmietanę rozprowadzić po cieście oraz wyrównać za pomocą łopatki kuchennej. Wierzch posypać wiórkami kokosowymi lub wiórkami czekoladowymi. Deser odstawić do zastygnięcia. Wstawić do lodówki na 3-4 godziny a najlepiej na całą noc.

Komentarze

Podobne przepisy

3.85 (625 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Ciasto Euforia