Sernik z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto zagnieść jeśli będzie zbyt kleiste dodać mąkę.Uformować kulę owinąć folią i schłodzić 30 min w zamrażalniku.
Piec w tortownicy o średnicy 24 cm 30 min w temperaturze 180 stopni.
Masa
Masło utrzeć na puszystą masę dodać cukier i ucierać potem żółtka a następnie ser. Na końcu dodać ubite białka i delikatnie wymieszać.
Masę serowa przełożyć do większego garnka najlepiej teflonowego i zagotować ciągle mieszając.
Uwaga łatwo się przypala! Można włożyć garnek do drugiego większego wypełnionego woda.
Proszek budyniowy rozrobić w 1/3 szklanki mleka i wylać do gotującej masy i chwilę zagotować. Wystudzić.
Wylać na ciasto wyłożone malinami. Wierzch można polać polewa czekoladową
Komentarze