Sernik z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W misce ze składników na ciasto zagniotłam ciasto i odstawiłam na pół godziny do lodówki.
2.Biały ser zmieliłam w maszynce, dodałam ugotowany i ostudzony budyń, łyżkę kaszy manny, roztopione i lekko chłodne masło. Miksowałam mikserem masę do chwili otrzymania gładkiej konsystencji.
3.Dno i boki foremki o wymiarach 30 x 25 cm wyłożyłam rozwałkowanym ciastem.
4.Masę serową rozłożyłam delikatnie na cieście.
5.Sernik wstawiłam do gorącego piekarnika na około 45 minut w temperaturze 180 C.
6.W garnuszku przygotowałam polewę: cukier wymieszałam z łyżką kakao, sokiem i dokładnie mieszałam na małym ogniu do powstania gładkiej polewy.
7.Po ostudzeniu sernik polałam polewą i posypałam zmielonymi orzechami włoskim i kolorową posypką.
Komentarze