Sernik z budyniem

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Na budyniu i z budyniem

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SERNIK:
    - twaróg (sernikowy mielony): 1 kilogram
    - mleko: 0.5 szklanki
    - budyń (waniliowe): 2 opakowania
    - cukier puder: 0.75 szklanki
    - jajka: 4 sztuki
    - żółtka: 2 sztuki
    BUDYń:
    - budyń (śmietankowy): 1 opakowanie
    - mleko: 0.5 litra
    - cukier (opcjonalnie): 2 łyżki
    - orzechy (drobno pokrojone): 0.5 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka oddzielić od białek. W jednej misce zmiksować żółtka i pozostałe składniki, w drugiej ubić białka. Ubite białka dodać do masy i delikatnie wmieszać.
  • 2. Przygotowaną masę przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 45-60 minut w 180 stopniach.
  • 3. Po ostudzeniu, na wierzch sernika wylać budyń (przygotowany według przepisu na opakowaniu). Dowolnie udekorować - u mnie drobno krojone orzechy ziemne. Wstawić do lodówki, najlepiej na noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Waniliowy sernik z budyniem

To może cię zainteresować