Sernik z bakaliami bez pieczenia

4.5 (147 ocen)

Sernik przygotowałam na szybko, nie miałam zbyt dużo czasu żeby upiec więc postanowiłam zrobić taki na szybko bez pieczenia. Wyszedł bardzo smaczny, wręcz się rozpływa w ustach, przygotowanie go zajęło mi zaledwie kilkanaście minut.

Składniki:

  • 1 kilogram sera sernikowego z wiaderka
    250 gram masła
    1 szklanka cukru pudru
    1 szklanka rodzynek
    1 szklanka skórki pomarańczowej
    0,5 opakowania okrągłych biszkoptów
    Polewa:
    6 łyżek cukru pudru
    3 łyżki kakao
    5 łyżek mleka
    1 łyżka oleju
    100 gram masła
    Dodatkowo:
    Płatki migdałowe do posypania wierchu
    Tortownica 24 cm.
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Serniki Desery

Sernik z bakaliami bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dno tortownicy wykładamy biszkoptami, rodzynki sparzamy gorącą wodą, odcedzamy na sicie. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, ucierając dodajemy po łyżce sera białego. Do masy dodajemy rodzynki oraz skórkę pomarańczową, dokładnie mieszamy. Masa wykładamy na ułożone biszkopty, wyrównujemy i wstawiamy na noc do lodówki. W rondlu rozpuszczamy mleko z cukrem pudrem i kakao, gotujemy przez 2 minuty, zdejmujemy z ognia i dodajemy masło oraz olej, mieszamy o momentu aż masło się rozpuści. Sernik wyjmujemy z lodówki, zdejmujemy obręcz tortownicy, polewamy ostudzoną polewą, wierzch posypujemy płatkami migdałów. Ciasto ponownie wstawiamy do lodówki żeby się schłodziło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować