SERNIK TRUFLOWY

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Sernik wiedeński z bitą śmietaną o smaku truflowym. Sernik z tartą czekoladą, bardzo pyszny.

  • 2 godz.

Składniki:

  • sernik wiedeński:
    -1 kg. sera imperialu
    -10 jajek
    -1 szklanka cukru
    -2 cukry waniliowe
    -200 g. masła
    -100 g. grysiku
    -1 budyń cytrynowy
    -aromat cytrynowy

    krem truflowy:
    -175 g.czekoladek Trufli o smaku orzecha
    -660 ml. śmietanki 30 %
    -1/2 szklanki cukru pudru
    -2 śmietan-fixy
    -5 łyżeczek żelatyny
    -1/2 szklanki wody

    tarta czekolada:
    -100 g. czekolady mlecznej

    esy-floresy:
    -50 g. gorzkiej czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Tarty Desery

Sernik truflowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sernik 1. sernik-Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem waniliowym.Zmiksować żółtka z cukrem i miękkim masłem, potem serem. Dodać grysik i przesiany budyń i trochę olejku, wymieszać. Na koniec porcjami dodawać białka, mieszając łopatką, lub mikserem na niskich obrotach. Wylać na blaszkę 30 x40, wyłożonej papierem do pieczenia.
  • po upieczeniu 2. Piec ok. 50 min. w 175 *.
  • masa 3. krem- Czekoladki rozpuścić w śmietance, nad parą. Ostudzić i schłodzić przynajmniej pól godz. albo i całą noc.Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do letniego. Śmietankę ubić z cukrem i fixem. Na koniec dolewać żelatynę i krótko zmiksować. Wyłożyć na zimny sernik.
  • tarta czekolada 4. Na górę zetrzeć czekoladę.
  • esy-floresy 5. Dodatkowo polać ''za nitką'' rozpuszczoną czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować