Sernik na zimno z sercem

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Pyszny, kolorowy, serniczek z serduszkami. Wszyscy w mojej rodzinie go uwielbiają , jest naprawdę pyszny i znika w mgnieniu oka . Polecamy :)

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 kg sera w wiaderku
    1,5 szklanki cukru
    5 jaj
    5 łyżek żelatyny
    2 szklanki mleka
    1 kostka masła lub margaryny
    2 galaretki czerwone
    2 galaretki zielone
    brzoskwinie z puszki
    winogrono
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik na zimno z sercem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ucieramy 1. Cukier, żółtka i margarynę utrzeć mikserem. Dodać ser z wiaderka dokładnie utrzeć żeby nie było grudek.
  • mleko 2. Żelatynę rozpuścić w 1 szklance mleka, natomiast 2 szklankę mleka zagotować połączyć z żelatyną i przestudzić.
  • ubijamy białka 3. Białka ubić na sztywno dodać do masy serowej a na samym końcu przestudzoną żelatynę, dokładnie wymieszać, wylać do tortownicy o średnicy 28 cm, wstawić do lodówki na 1 godzinę.
  • galaretka 4. Czerwoną galaretkę rozpuścić w 2,5 szklankach wrzącej wody wlać do 2 kubków w kształcie serce. Odstawić do lodówki.
  • galaretka 5. Gotowe galaretki wyjąć z kubków za pomocą zanurzenia kubka w gorącej wodzie, każde serce przeciąć na pół tak aby powstały 4 serca.
  • sernik 6. Sernik na zimno udekorować sercami z galaretki ułożyć winogrono i brzoskwinie, zalać to zieloną galaretka ( 2 galaretki na 3 szklanki wody).
  • serniczek z sercem 7. Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować