Sernik na zimno z sercem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukier, żółtka i margarynę utrzeć mikserem. Dodać ser z wiaderka dokładnie utrzeć żeby nie było grudek.
2.Żelatynę rozpuścić w 1 szklance mleka, natomiast 2 szklankę mleka zagotować połączyć z żelatyną i przestudzić.
3.Białka ubić na sztywno dodać do masy serowej a na samym końcu przestudzoną żelatynę, dokładnie wymieszać, wylać do tortownicy o średnicy 28 cm, wstawić do lodówki na 1 godzinę.
4.Czerwoną galaretkę rozpuścić w 2,5 szklankach wrzącej wody wlać do 2 kubków w kształcie serce. Odstawić do lodówki.
5.Gotowe galaretki wyjąć z kubków za pomocą zanurzenia kubka w gorącej wodzie, każde serce przeciąć na pół tak aby powstały 4 serca.
6.Sernik na zimno udekorować sercami z galaretki ułożyć winogrono i brzoskwinie, zalać to zieloną galaretka ( 2 galaretki na 3 szklanki wody).
Komentarze