Sernik na zimno taki jak lubimy ale w wersji light . Zamiast śmietany 30 % użyłam mleka 0,5 procent . Spód zrobiony z dodatkiem mąki kokosowej . Smakuje bosko i ma mniej kalorii .
Sernik na zimno na kokosowym spodzie . - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rozpoczynamy od upieczenia biszkoptu. Rozdzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na pianę dodajemy szklankę cukru - dalej ubijamy aż cukier rozpuści się.
Dodajemy rozmieszany z łyżką wody żółtka. Miksujemy jeszcze chwilę. Dodajemy mąki i proszek mieszamy łyżką . Pieczemy ok 25 min w 180 stopniach.
2.Ser miksujemy z cukrem pudrem . Mleko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim żelatynę . Wlewamy do sera i miksujemy . W tortownicy układamy biszkopt wlewamy na niego ser. Odstawiamy do lodówki na ok 20 min. Rozrabiamy galaretkę w mniejszej ilości wody . Przestudzoną wlewamy na ser. Odstawiamy do lodówki.
Komentarze