Pomarańczowy sernik na kokosowym spodzie

4.5 (185 ocen)

Jedna z lepszych wersji sernika.

Składniki:

  • blaszka 24cm x 24 cm
    Spód:
    3 szklanki mąki
    4 żółtka
    125 dag roztopionego masła
    2 łyżki cukru
    100 g wiórków kokosowych
    masa serowa:
    1kg sera twarogowego zmielonego
    2 łyżki skórki startej z pomarańczy
    2 budynie śmietankowe
    3 łyżki śmietany
    3 łyżki cukru lub miodu
    4 białka
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Pomarańczowy sernik na kokosowym spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiewamy , łączymy z cukrem i kokosem. Dodajemy żółtka i masło. Wyrabiamy na gładkie ciasto, którym wylepiamy blachę.
  • 2. Masa:
    Białka z cukrem ubijamy na sztywno, dodajemy ser, śmietanę i budynie, dalej miksujemy na gładką masę. Dodajemy skórkę z pomarańczy.
    Wylewamy na ciasto , wierzch wyrównujemy.
  • 3. Pieczemy ok 1,5 godziny w 170 -160 stopniach C. ( aż wierzch się lekko zarumieni)
  • 4. Kroimy gdy całkowicie ostygnie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować