Sernik kokosowy na zimno z mandarynkami i galaretką na biszkoptach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.mascarpone, zimną śmietanę 30 %, cukier puder, wiórki kokosowe, aromat pomarańczowy utrzeć mikserem na dużych obrotach z 5 minut, żelatynę namoczyć w 4 łyżkach zimnej wody i wlać 5 łyżek gorącej wody, wymieszać i wystudzoną żelatynę porcjami dodawać do sernika w trakcie miksowania
2.tortownica 22 cm, wyłożona folią spożywczą - na dnie poukładać biszkopty, dać sernik i łyżką przygnieść do dna
3.obrane mandarynki podzielić na cząstki i powciskać delikatnie w sernik schować do lodówki
4.galaretkę romieszać w 450 ml gorącej wody i prawie tężejącą wlać na sernik, schować do lodówki najlepiej na całą noc
Komentarze