sernik kokosowy na zimno z mandarynkami i galaretką na biszkoptach

4.5 (181 ocen)

sernik jest przepysznie smaczny i szybko znika z talerza...............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • serek mascarpone 500 gram, żelatyna 2,5 łyżki, cukier puder 3 łyżki, śmietana 30 % 200 ml, aromat pomarańczowy 1/2 łyżeczki, wiórki kokosowe 3/4 szklanki, biszkopty okrągłe 150 gram, mandarynki 6 sztuk, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Serniki Sernik na zimno Desery

Sernik kokosowy na zimno z mandarynkami i galaretką na biszkoptach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. mascarpone, zimną śmietanę 30 %, cukier puder, wiórki kokosowe, aromat pomarańczowy utrzeć mikserem na dużych obrotach z 5 minut, żelatynę namoczyć w 4 łyżkach zimnej wody i wlać 5 łyżek gorącej wody, wymieszać i wystudzoną żelatynę porcjami dodawać do sernika w trakcie miksowania
  • etap 2. tortownica 22 cm, wyłożona folią spożywczą - na dnie poukładać biszkopty, dać sernik i łyżką przygnieść do dna
  • etap 3. obrane mandarynki podzielić na cząstki i powciskać delikatnie w sernik schować do lodówki
  • etap 4. galaretkę romieszać w 450 ml gorącej wody i prawie tężejącą wlać na sernik, schować do lodówki najlepiej na całą noc
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować