Sałatka wietnamska

5 (186 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Kamila Mróz zaprosiła nas do Giżycka na oryginalne warzywno-mięsne kompozycje.

Składniki:

  • ● 2 op. kotletów sojowych
    ● kostka rosołowa
    ● ziele angielskie
    ● liść laurowy
    ● ząbek czosnku
    ● czerwona papryka
    ● 1/2 słoika ogórków konserwowych
    ● 4 cebule
    ● cukier
    Ciasto: 1 szkl. mąki
    ● jajko
    ● 2 łyżki vegety
    Sos: 4 łyżki keczupu
    ● słoik przecieru pomidorowego
    ● po 4 łyżki cukru i octu
    ● 1/2 szkl. oleju
    ● pomidorki i natka do dekoracji
Wystaw ocenę:

5 (186 ocen)

Sałatka wietnamska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety gotujemy z kostką, zielem, liściem i czosnkiem.
    Paprykę kroimy w kostkę, a ogórki i cebule w plastry. Cebule zasypujemy
    cukrem.
  • 2. Składniki na ciasto miksujemy z 250 ml wody. Obtaczamy kotlety i smażymy.
  • 3. Składniki na sos zagotowujemy z 250 ml wody, zalewamy sałatkę, studzimy.
    Dekorujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PPWS_04-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wietnamska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować