Sałatka owocowa w pucharkach z ciasta francuskiego

0 (0 ocen)

Lubimy sałatki owocowe, zarówno składające się z owoców w jednym kolorze, jak i te bardzo kolorowe. Przygotowaną sałatkę owocową, za każdym razem możemy inaczej podawać.

Składniki:

  • - ciasto francuskie;
    - truskawki;
    - morele;
    - arbuz;
    - mandarynka lub pomarańcza;
    - kiwi;
    - banan;
    - listki mięty do dekoracji;
    - ewentualnie cukier puder i bita śmietana.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Sałatki

Sałatka owocowa w pucharkach z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z ciasta francuskiego wyciąć kwadraty. Ciastem wykleić foremkę na przykład do pieczenia muffinek, na kształt pucharka. Dobrze jeśli foremka nie jest bardzo mała. Następnie upiec zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu i wystudzić. Owoce umyć, obrać i pokroić na kawałki. Po upieczeniu ciasto jest bardzo napuchnięte, więc ścinany wierzch powstałych bułek, na kształt pucharka, tak aby można było do nich włożyć owoce. Uwaga: ciasto jest bardzo delikatne. Po napełnieniu owocami można posypać cukrem pudrem i/lub udekorować bitą śmietaną ewentualnie. Podawać od razu po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować