Sakiewki ze szpinakiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki wymieszać mikserem w misce,
przełożyć na stół i szybko zagnieść. Zawinąć w folię i odłożyć na 30 minut do lodówki.
2.Umyty szpinak pozbawić łodyg, posiekać i przesmażyć na łyżce KASI.
Gdy woda odparuje wymieszać z serem feta, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
3.Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość kilku milimetrów.
Wyciąć kółka obręczą o średnicy 8cm.
Na krążkach ciasta ułożyć po łyżce farszu i sklejać trzema palcami w sakiewki.
4.Gotowe sakiewki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,
posmarować białkiem i piec w temperaturze 180 stopni około 20minut.
Porady
Do sakiewek możemy zrobić inne nadzienie wg naszego upodobania np. grzybowy czy pieczarkowy,
Komentarze