Ryżowe kule ze szpinakiem i fetą

4.5 (140 ocen)

  • 40 min

Pyszne na ciepło i na zimno,można je podać do obiadu zamiast ziemniaków,albo jako samodzielne danie na przykład z sosem koperkowym,będą też świetną przekąską między posiłkami.

  • 40 min

Składniki:

  • 300 g ryżu
    4 łyżki masła
    100 g parmezanu
    150 g szpinaku
    200 g sera feta
    3 jajka
    ząbek czosnku
    sól
    pieprz
    olej
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Ryżowe kule ze szpinakiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzej olej,włóż szpinak,dopraw solą i pieprzem,dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i smaż 10 minut.
    Ser feta pokrój w kostkę.
  • 2. Ryż ugotuj,połącz z masłem,jednym jajkiem i startym parmezanem,wymieszaj.
    Łyżkę ryżu układaj na dłoni,spłaszcz,nałóż szpinak i kostkę fety,
    Formuj kulki,obtaczaj w roztrzepanych jajkach i bułce tartej.
    Smaż w głębokim oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Panierka Sery Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować