Francuskie SAKIEWKI ze szpinakiem i fetą.

4.46 (153 ocen)

Są chrupiące, kruche i delikatne,

Składniki:

  • * 1 opakowanie ciasta francuskiego
    * 1 opakowanie szpinaku mrożonego - może być świeży
    * duża cebula
    * 4 ząbki czosnku
    *kostka sera feta (275 g )
    * 1 łyżka oleju
    * 1 łyżka masła
    *jajko
    *sól, pieprz

Wystaw ocenę:

4.46 (153 ocen)

Zobacz również:

Sakiewki Przystawki

Francuskie sakiewki ze szpinakiem i fetą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni podsmażamy na oleju i maśle cebule, czosnek przeciśnięty przez praskę
  • 2. Dodajemy szpinak, mieszamy od czasu do czasu, aż się cały rozmrozi i chwile dusimy razem
  • farsz szpinakowy 3. Pod koniec dodajemy ser feta pokrojony w kostkę, mieszamy, az sie cały rozpuści
  • 4. Kilka kosteczek można zostawić do dekoracji. Całość doprawiamy pieprzem i w razie potrzeby solą. Odstawiamy farsz do wystudzenia.
  • sakiewki francuskie z feta i szpinakiem 5. Ciasto francuskie kroimy na równe kwadraty, na środek nakładamy łyżeczkę nadzienia, dodajemy kosteczkę fety i składamy sklejając ze sobą przeciwległe rogi.
  • 6. Sakiewki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym jajkiem i zapiekamy w piekarniku do złotego koloru około 15-20 minut w temperaturze 185°C.

Porady

szybko znikają, więc kto pierwszy ten lepszy :) sakiewki można podać z ulubionym sosem - ziołowym, czosnkowym, pomidorowym. Smacznego! :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować