Ryż z bobem i kukurydzą

5 (171 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotuję różnorodnie i zdrowo. Przepisy zamieszczam na swoim blogu.

Składniki:

  • 10 dag ryżu
    45 dag bobu
    puszka kukurydzy
    pęczek koperku
    pęczek szczypiorku
    cebula
    1/2 łyżeczki kurkumy
    sól
    pieprz
    100 ml białego wytrawnego wina
    olej
Wystaw ocenę:

5 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryż z bobem i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy al dente. Odcedzamy, szklankę wody zachowujemy. Bób gotujemy ok. 20 minut. Obieramy.
  • 2. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Kukurydzę starannie osączamy. Szczypiorek i koperek myjemy, osuszamy i siekamy.
  • 3. Cebulę rumienimy na oleju. Wsypujemy ryż i podlewamy wodą z gotowania. Doprawiamy kurkumą, pieprzem i solą. Gotujemy 5 minut. Następnie
    wsypujemy bób i kukurydzę. Wlewamy wino, posypujemy szczypiorkiem i koperkiem\ Mieszamy. Podajemy na ciepło lub zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bób Kukurydza Ryż

Notka redakcyjna

PP_08-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować