Grillowana pierś z bobem i kukurydzą

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Takie roladki można przygotować przez cały rok, ale ze świeżym bobem smakują zdecydowanie lepiej niż z mrożonym.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • Składniki dla 4 osób:

    4 filety drobiowe
    200g ugotowanego bobu
    1 mała puszka kukurydzy złocistej
    Sól, pieprz do smaku
    4 łyżki mąki
    3 łyżki oleju rzepakowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Grillowana pierś z bobem i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bób gotujemy w wodzie z dodatkiem ½ łyżeczki cukru, a kilka minut przed końcem gotowania dodajemy ½ łyżeczki soli. Odcedzamy. Filety drobiowe rozbijamy np. przez folię spożywczą, oprószamy solą oraz pieprzem. Na jednym końcu układamy ok ¼ bobu i kukurydzy, zwijamy mocno i obtaczamy w mące. Tak samo postępujemy z pozostałym mięsem. Piersi smażymy na rozgrzanej patelni grillowej z dodatkiem 3 łyżek oleju. Podajemy z młodymi ziemniaczkami i sałatką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bób Drób Kukurydza Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować