Ryba zapiekana z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rybę myjemy i osuszamy.
Oprószamy solą, pieprzem,
czosnkiem i ziołami. Wstawiamy na kilka godzin do
lodówki. Następnie panierujemy
w mące i smażymy na
rozgrzanym oleju.
2.Marchewki obieramy, myjemy
i kroimy w talarki. Pora
oczyszczamy i myjemy. Kroimy
w talarki i z marchewką
podsmażamy na rozgrzanym
oleju. Podlewamy małą
ilością wody. Dusimy 10 minut.
Doprawiamy solą i pieprzem
do smaku. Następnie
przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Na warzywa
wykładamy rybę.
3.Ser ścieramy na tarce
o dużych oczkach. Mieszamy
ze śmietaną, mlekiem,
rozkłóconymi jajkami oraz
z koperkiem. Zalewamy rybę. Zapiekamy ok. 15 minut
w piekarniku rozgrzanym do
temperatury 180 °C.
Komentarze