Ryba zapiekana z porem

4.5 (179 ocen)

  • 50 min

Uczta dobra dla osób którzy lubią warzywa i ryby.

  • 50 min

Składniki:

  • ryba mintaj lub panga
    por
    pieprz sól
    przyprawa do ryb
    kostka margaryny
    1-2 serki topione smak wg uznania
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba zapiekana z porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę przyprawiamy pieprzem solą i przyprawą i odstawiamy na 5 minut
    w tym czasie kroimy pora w plasterki. Po pokrojeniu pora wkładamy do naczynia żaroodpornego kawałki margaryny i na tym układamy rybę i sypiemy połowę pora . Czynność znów powtarzamy kładąc na por znów margarynę potem rybę i por ,margarynę. Na koniec wkładamy serek na wierzch i wstawiamy do piekarnika na 45 minut rozgrzanego do 180stopni

Porady

Można ułożyć więcej warstw to już wg uznania.Serek możesz też położyc pomiędzy warstwami

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować