Klopsiki z Rusztu

0 (0 ocen)

  • 30 min

Na Majówkowe Grilowanie!

  • 30 min

Składniki:

  • 50 dag mięsa mielonego wieprzowego
    1 jajko
    2 łyżki bułki tartej
    30 dag sera,np. fety
    3-4 łodyżki natki pietruszki
    przyprawa do grilla
    sól

Klopsiki z rusztu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pietruszkę umyć i drobno posiekać. Mięso wymieszać z jajkiem oraz posiekaną natką. Dodać przyprawę, sól, bułkę tartą i wyrobić, aby powstała zwarta masa. Ser pokroić w kostkę. Z masy mięsnej formować klopsiki, a do środka każdego włożyć po kawałku sera. Rozgrzać grill. Na szpadki nabijać po trzy klopsiki i opiekać około 15 minut, kilkakrotnie obracając. Podawać z pieczywem z grilla

Komentarze

Podobne przepisy