RYBA CZARNIAK Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ, SOSEM PIECZARKOWYM I OGÓRKIEM KONSERWOWYM

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

POTRAWA SZYBKA I ZDROWA

  • 2 godz.

Składniki:

  • -6 KAWAŁKÓW RYBY CZERNIAK
    -1 JAJKO
    -200G PIECZAREK
    -1 CEBULA
    -4 ŁYŻKI ŚMIETANY LUB JOGURTU
    -2 ŁYŻKI MĄKI
    -OGÓRKI KONSERWOWE
    DODATKOWO :
    SÓL,PIEPRZ,MAJERANEK, LUBCZYK
    OLEJ DO SMAŻENIA,BUŁKA TARTA DO PANIERKI ,ŁYŻKA MASŁA
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba czarniak z kaszą jęczmienną, sosem pieczarkowym i ogórkiem konserwowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • RYBA CZARNIAK , KASZA JĘCZMIENNA , OGÓRKI KONSERWOWE 1. RYBĘ ODMRAŻAMY.
    -DO MISECZKI ROZBIJAMY JAJKO I DODAJEMY SÓL I PIEPRZ
    -DO JAJKA DODAJEMY RYBĘ I POZOSTAWIAMY NA OK.10 MIN
    -PO TYM CZASIE PANIERUJEMY W BUŁCE TARTEJ I SMAŻYMY NA OLEJU
    2.SOS PIECZARKOWY
    -CEBULĘ OBIERAMY I KROIMY NA KOSTECZKĘ
    -PIECZARKI OBIERAMY ,MYJEMY I RÓWNIEŻ KROIMY
    -DO GŁĘBOKIEJ PATELNI DAJEMY MASŁO I CEBULĘ DUSIMY CHWILĘ I DODAJEMY PIECZARKI ,SÓL, PIEPRZ,MAJERANEK (WSZYSTKIEGO DO SMAKU) I PODLEWAMY WODĄ LUB JEŚLI KTO MA BULIONEM WARZYWNYM
    -GDY PIECZARKI BĘDĄ MIĘKKIE DODAJEMY ZASMAŻKĘ ŚMIETANĘ ROZMIESZANĄ Z MĄKA
    -MIESZAMY DO ZAGOTOWANIA
    -NA KONIEC POSYPUJEMY LUBCZYKIEM
    3.KASZA
    -4 GARŚCIE KASZY WRZUCAMY DO OSOLONEJ I GOTUJĄCEJ SIĘ WODY I GOTUJEMY WEDŁUG PRZEPISU NA OPAKOWANIU OK.15 MIN
    -PO UGOTOWANIU PRZELAC WODĄ I ODSĄCZYĆ
  • SOS PIECZARKOWY 2. SOS PIECZARKOWY
    -CEBULĘ OBIERAMY I KROIMY NA KOSTECZKĘ
    -PIECZARKI OBIERAMY ,MYJEMY I RÓWNIEŻ KROIMY
    -DO GŁĘBOKIEJ PATELNI DAJEMY MASŁO I CEBULĘ DUSIMY CHWILĘ I DODAJEMY PIECZARKI ,SÓL, PIEPRZ,MAJERANEK (WSZYSTKIEGO DO SMAKU) I PODLEWAMY WODĄ LUB JEŚLI KTO MA BULIONEM WARZYWNYM
    -GDY PIECZARKI BĘDĄ MIĘKKIE DODAJEMY ZASMAŻKĘ ŚMIETANĘ ROZMIESZANĄ Z MĄKA
    -MIESZAMY DO ZAGOTOWANIA
    -NA KONIEC POSYPUJEMY LUBCZYKIEM
  • 3. KASZA
    -4 GARŚCIE KASZY WRZUCAMY DO OSOLONEJ I GOTUJĄCEJ SIĘ WODY I GOTUJEMY WEDŁUG PRZEPISU NA OPAKOWANIU OK.15 MIN
    -PO UGOTOWANIU PRZELAC WODĄ I ODSĄCZYĆ

    SMACZNEGO

Porady

RYBĘ NAJLEPIEJ ODMROZIĆ WCZEŚNIEJ SKRACA TO BOWIEM CZAS PRZYGOTOWANIA POTRAWA NA 2-3 OSOBY

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować