Ryba czarniak z kaszą jęczmienną, sosem pieczarkowym i ogórkiem konserwowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.RYBĘ ODMRAŻAMY.
-DO MISECZKI ROZBIJAMY JAJKO I DODAJEMY SÓL I PIEPRZ
-DO JAJKA DODAJEMY RYBĘ I POZOSTAWIAMY NA OK.10 MIN
-PO TYM CZASIE PANIERUJEMY W BUŁCE TARTEJ I SMAŻYMY NA OLEJU
2.SOS PIECZARKOWY
-CEBULĘ OBIERAMY I KROIMY NA KOSTECZKĘ
-PIECZARKI OBIERAMY ,MYJEMY I RÓWNIEŻ KROIMY
-DO GŁĘBOKIEJ PATELNI DAJEMY MASŁO I CEBULĘ DUSIMY CHWILĘ I DODAJEMY PIECZARKI ,SÓL, PIEPRZ,MAJERANEK (WSZYSTKIEGO DO SMAKU) I PODLEWAMY WODĄ LUB JEŚLI KTO MA BULIONEM WARZYWNYM
-GDY PIECZARKI BĘDĄ MIĘKKIE DODAJEMY ZASMAŻKĘ ŚMIETANĘ ROZMIESZANĄ Z MĄKA
-MIESZAMY DO ZAGOTOWANIA
-NA KONIEC POSYPUJEMY LUBCZYKIEM
3.KASZA
-4 GARŚCIE KASZY WRZUCAMY DO OSOLONEJ I GOTUJĄCEJ SIĘ WODY I GOTUJEMY WEDŁUG PRZEPISU NA OPAKOWANIU OK.15 MIN
-PO UGOTOWANIU PRZELAC WODĄ I ODSĄCZYĆ
2.SOS PIECZARKOWY
-CEBULĘ OBIERAMY I KROIMY NA KOSTECZKĘ
-PIECZARKI OBIERAMY ,MYJEMY I RÓWNIEŻ KROIMY
-DO GŁĘBOKIEJ PATELNI DAJEMY MASŁO I CEBULĘ DUSIMY CHWILĘ I DODAJEMY PIECZARKI ,SÓL, PIEPRZ,MAJERANEK (WSZYSTKIEGO DO SMAKU) I PODLEWAMY WODĄ LUB JEŚLI KTO MA BULIONEM WARZYWNYM
-GDY PIECZARKI BĘDĄ MIĘKKIE DODAJEMY ZASMAŻKĘ ŚMIETANĘ ROZMIESZANĄ Z MĄKA
-MIESZAMY DO ZAGOTOWANIA
-NA KONIEC POSYPUJEMY LUBCZYKIEM
3.KASZA
-4 GARŚCIE KASZY WRZUCAMY DO OSOLONEJ I GOTUJĄCEJ SIĘ WODY I GOTUJEMY WEDŁUG PRZEPISU NA OPAKOWANIU OK.15 MIN
-PO UGOTOWANIU PRZELAC WODĄ I ODSĄCZYĆ
SMACZNEGO
Porady
RYBĘ NAJLEPIEJ ODMROZIĆ WCZEŚNIEJ SKRACA TO BOWIEM CZAS PRZYGOTOWANIA
POTRAWA NA 2-3 OSOBY
Komentarze