Różowe marzenie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.biszkopt:
białka oddzielamy od zółtek.Białka ubijamy na sztywno.Żóltka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na gładko,dodajemy do białek,delikatnie mieszamy.Stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,mieszamy bardzo delikatnie.Ciasto wykładamy na wysmarowaną argaryną i posypaną bułka tartą blachę.pieczemy ok 10 minut w 170 st.studzimy
2.Mleko skondensowane ubijamy mikserem,az potroi swoja objetość. Rozpuzczamy galaretki- na 4 galaretki dajemy 6 szklanek wrzątku. Kiedy galaretki ostygną, dodajemy do mleka, mieszamy,o dstawiamy do lodówki. W tym czasie brzoskiwnie kroimy w kawałeczki,odsączamy, mieszamy z masą ptasie mleczko. Wykładamy na biszkopt, kiedy masa pomału zacznie tężeć wykładamy na wierzch biszkopty.wstawiamy do lodówki do stężenia.
3.Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Wykładamy na ciasto. Odstawiamy do stężenia.
4.Lukier nie podgrzewamy tylko schładzamy najlepiej w zamrazarce, schłodzony tarkujemy na tarce o dużych oczkach, posypujemy wierzch ciasta.
Komentarze