Rosyjskie syrniczki

4.5 (160 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Rosyjskie syrniczki to nic innego jak smażone placuszki, których głównym składnikiem jest tłusty twaróg i grysik (kasza manna). Są bardzo pożywne, w smaku przypominające sernik, stąd ich nazwa:)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - twaróg tłusty: 300 gramów
    - jajka: 2 sztuki
    - śmietana 18 %: 0.5 szklanki
    - grysik: 0.5 szklanki
    - proszek do pieczenia: 0.5 łyżeczki
    - cukier: 0.33 szklanki
    - cukier waniliowy: 1 łyżeczka
    - olej do smażenia: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rosyjskie syrniczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rosyjskie syrniczki 1. Ubić jajka z cukrem, dodając do nich stopniowo ser i grysik. Dodać proszek do pieczenia. Miksować do uzyskania gładkiej masy.
    Kłaść niewielkie placuszki na gorący olej i smażyć z obu stron na złoty kolor.
    Podawać posypane cukrem pudrem z ulubioną konfiturą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Rosyjska

Podobne przepisy

4.49 (153 ocen)

Ciasteczka rosyjskie

To może cię zainteresować