rosół z gęsi

4.51 (200 ocen)

Rosół z gąski jest bardzo pyszny. Smakował całej rodzinie.

Składniki:

  • Korpus z gęsi
    szyja
    podroby (żołądek, wątróbka, serce)
    marchew 2-3szt.
    pietruszka 1szt
    seler - kawałek
    por - kawałek
    cebula 1 duża
    natka pietruszki
    natka selera
    uniwersalna przyprawa warzywna
    sól
    pieprz ziarnisty
    makaron (najlepiej domowy)
Wystaw ocenę:

4.51 (200 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Rosół z gęsi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso obrałam ze skóry (z niej wytopiłam smalec, by się nic nie zmarnowało) i wrzuciłam je wraz z podrobami do garnka. Gdy się zagotowało ściągnęłam szumy, posoliłam i dodałam włoszczyznę oraz kilka ziaren pieprzu. Cebulę przekroiłam w pół, podsmażyłam na suchej patelni i dopiero wrzuciłam do garnka. Gotowałam do uzyskania rosołu i miękkości mięsa. Na koniec doprawiłam uniwersalną przyprawą warzywną. Ja podaję z makaronem własnej roboty (przepis przesłałam wcześniej).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować