• Rolady wieprzowe

    Dodane przez: ciastto80

  • smaczne i wychodzi ciemny sos, doskonałe do pyz lub ziemniaków

  • Składniki

    ok. 1 kg kulki wieprzowej (wyszło 8 sztuk)
    8 plastrów wędzonki
    1 duża cebula
    4 ogórki kiszone (przekroić wzdłuż)
    sól
    pieprz
    olej i smalec do smażenia
    ew. musztarda ostra

  • Sposób przygotowania

    1.
    Rolady wieprzowe-rozbijanie mięsa - krok 1

    Pokroić mięso w plastry i rozbić.

    2.
    Rolady wieprzowe-układanie składników - krok 2

    Doprawić do smaku, posmarować musztardą i ułożyć po plasterku wędzonki, ogórka i piórka cebuli.

    3.
    Rolady wieprzowe-związane rolady - krok 3

    Zwinąć ciasno rolady i związać bawełnianą nitką lub szpikulcem.

    4.
    Rolady wieprzowe-smażenie - krok 4

    Smażyć na rozgrzanym tłuszczu ok. godziny. Podlewać wodą i obracać.

    5.
    Rolady wieprzowe-smażenie i zaciąganie sosu - krok 5

    Na samym końcu wyjąć rolady i zaciągnąć sos zaklepką.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    mięso, moj_niedzielny_obiad, szkola_babci, rolada, wieprzowina, smażenie
  • 0 komentarzy

Dodane przez: ciastto80

ciastto80 83

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-07-20T11:52:58+02:00

241 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »