ciasteczka kisieLOVE

0 (0 ocen)

  • 10 min

smaczne, lekko kwaskowo-owocowe ciasteczka, szybko się je robi, a jeszcze szybciej zjada ;)

  • 10 min

Składniki:

  • 125 g margaryny Palmy
    1 szkl. cukru
    cukier waniliowy
    1 jajko
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    5 op. kisielu wiśniowego
    1 szkl. mąki pszennej typ 550
    skórka z pomarańczy lub mandarynki do smaku
    szczypta soli


    do przekładania dżem wiśniowy

Ciasteczka kisielove - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasteczka kisieLOVE-rozwałkowywanie ciasta 1. Z podanych składników zagnieść ciasto, chłodzić 10 minut. Rozwałkować na grubość ok. 5 mm.
  • ciasteczka kisieLOVE-wycinanie ciastek 2. Wyciąć dowolne wzory (wycinać taką samą ilość ciastek z danego wzoru).
  • ciasteczka kisieLOVE-na blaszce przed pieczeniem 3. Wykrojone ciastka ułożyć na papierze do pieczenia, z zachowaniem odstępów.
  • ciasteczka kisieLOVE-upieczone 4. Piec w temp. 180 st. C ok. 15-20 minut.

Porady

Do wyrobienia ciasta, można użyć dowolnego smaku kisielu i taki sam smak dżemu, konfitury. Ciastka mają lekko kwaskowo-owocowy smak, można polać polewą z białej czekolady lub polukrować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy