Roladki z polędwicy otulone boczkiem

4.5 (170 ocen)

Pyszne roladki z polędwiczki

Składniki:

  • ogórek kiszony- 1 szt
    papryka czerwona- 4 strąki
    polędwica wieprzowa - 450 g
    boczek wędzony - 4 duże plastry
    tłuszcz do smażenia
    sól i pieprz- do smaku
    SOS
    majonez -2 łyżki
    czosnek suszony- 1 szczypta mała
    musztarda- 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Roladki z polędwicy otulone boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczkę pokroić w poprzek na 4 kawałki, rozbić tłuczkiem do mięsa.
    Mięso oprószyć solą i pieprzem.
  • 2. Ogórka przekroić wzdłuż na 4 części.
  • 3. Na każdym filecie z polędwicy ułożyć, kawałek papryki i ogórka, zwinąć w roladkę.
  • 4. Roladkę owinąć plastrem boczku, spiąć wykałaczką.
  • 5. Smażyć roladki na rozgrzanym tłuszczu z jednej i drugiej strony.
  • 6. Roladki układać na liściach rukoli, przybrać pomidorkami
  • 7. SOS
    Do miski włożyć majonez, dodać czosnek i musztardę, dobrze utrzeć, doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 8. Roladki polać sosem majonezowym
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Polędwica wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować