Roladki z mięsa mielonego z kapustą pekińską i parówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Liście kapusty myjemy, po czym wrzucamy je na kilka chwil do wrzątku, aby się sparzyły. Odsączamy je na ręczniku papierowym. Czerstwą bułkę moczymy w mleku , odciskamy. Łączymy ją z mięsem mielonym oraz drobno posiekaną cebulą, doprawiamy solą, pieprzem oraz czosnkiem. Mieszamy starannie. Mięso dzielimy na 6 części. Każdą z nich układamy na kawałku folii, formujemy prostokątne placki.
2.Na każdym placku kładziemy zieloną część liścia kapusty.
3.Na brzeg kładziemy parówkę.
4.Za pomocą folii zwijamy mięso,
5.tak aby utworzyły się roladki.
6.Roladki obtaczamy w bułce tartej i smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju, aż nabiorą rumianego koloru.
7.Podawać np. z ziemniakami i surówką z buraczków, przekrojone na pół wtedy ładniej się prezentują :-))
Komentarze