Roladki z mięsa mielonego z kapustą pekińską i parówką

0 (0 ocen)

:-) Gorąco polecam (-:

Składniki:

  • 1/2 kg mielonego mięsa (u mnie łopatka)
    6 liści kapusty pekińskiej lub włoskiej
    6 parówek
    1 jajko
    czerstwa bułka
    1/2 szklanki mleka
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    sól i pieprz do smaku
    tłuszcz do smażenia
    bułka tarta
    Dodatkowo:
    folia spożywcza
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki z mięsa mielonego z kapustą pekińską i parówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Liście kapusty myjemy, po czym wrzucamy je na kilka chwil do wrzątku, aby się sparzyły. Odsączamy je na ręczniku papierowym. Czerstwą bułkę moczymy w mleku , odciskamy. Łączymy ją z mięsem mielonym oraz drobno posiekaną cebulą, doprawiamy solą, pieprzem oraz czosnkiem. Mieszamy starannie. Mięso dzielimy na 6 części. Każdą z nich układamy na kawałku folii, formujemy prostokątne placki.





  • kapusta 2. Na każdym placku kładziemy zieloną część liścia kapusty.
  • parówka 3. Na brzeg kładziemy parówkę.
  • zwijanie 4. Za pomocą folii zwijamy mięso,
  • roladki 5. tak aby utworzyły się roladki.
  • 6. Roladki obtaczamy w bułce tartej i smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju, aż nabiorą rumianego koloru.
  • 7. Podawać np. z ziemniakami i surówką z buraczków, przekrojone na pół wtedy ładniej się prezentują :-))
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska Mięso Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować