Roladki schabowe z zieloną oliwką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć, cieniutko rozbić tłuczkiem, starając się nie porobić w mięsie dziur. Posolić, popieprzyć. Każdy kotlet posmarować warstwą musztardy. Pokroić w drobną kosteczkę ogórki-wcześniej obrane ze skórki. Pokroić w kosteczkę pomidory, boczek i cebulę. Wszystkie składniki rozdzielić na kotlety i kłaść porcjami, dodając na każdy kotlet po 2 oliwki, następnie ciasno zwijać w roladki. Na koniec spiąć wykałaczką lub zawinąć nitką. Rozgrzać patelnię, nalać olej i przesmażyć roladki z obu stron dość mocno. Następnie zalać wodą aby roladki były przykryte i dusić do miękkości. Przed podaniem zdejmujemy nici lub wykałaczki z mięsa. Podaję z ziemniakami lub kaszą, zagęszczonym mąka sosem.
Komentarze