Roladki schabowe z nadzieniem

4.5 (143 ocen)

Pyszny aromatyczny i domowy obiad.

Składniki:

  • 6 plastrów szchabu, 1 duża cebula, 30dkg pieczarek, 0,5 papryki czerwonej, kilka plasterków sera żółtego, 2-3 ząbki czosnku, oliwa, sól, pieprz, bułka tarta, jajko.
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki schabowe z nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Przygotowujemy marynatę, czosnek wyciskamy, dodajemy sól, pieprz i troche oliwy, mieszamy.
    2. Plastry schabu rozbijamy. Obtaczamy w marynacie. Odstaiwamy do lodówki
    3. Cebule i pieczarki obieramy. Kroimy w plastry, natomiast cebulę w kosteczkę. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odbrobiną oliwy. Smażymy.(możemy podlewać odrobiną wody)
    4. Paprykę kroimy w plasterki.
    5. Na plastry mięsa wykładamy po łyżce smażonych pieczarek z cebulą, po pasku papryki oraz sera żółtego. Zawijamy plastry z farszem, jak roladki.
    6. Roladki obtaczamy w rozbełtanym jajku, następnie w bułce tartej. Wykładamy na rozgrzaną patelnię z oliwą. Smażymy ok 10 minut z każdej strony.

Porady

Możemy podawać z pieczonymi ziemniakami, puree czy frytkami;-)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować