roladki "górnicze"

4.5 (143 ocen)

  • 40 min

Nasz niedzielny obiadek :)

  • 40 min

Składniki:

  • 600 gramów schabu bez kości
    200 gramów kapusty kiszonej
    100 gramów pieczarek
    1 mała cebula
    jajo do obtaczania
    bułka tarta do obtaczania
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Dania główne

Roladki "górnicze" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • xaxsa 1. Kapustę przepłukać pod bieżącą wodą, odcisnąć, posiekać, zalać wodą, ugotować do miękkości, schłodzić, odcisnąć, posiekać ponownie.
    Schab pokroić na kotlety ( u mnie z tej porcji wyszło 5 sztuk), rozbić cienko, oprószyć solą i pieprzem.
    Pieczarki pokroić drobno, podsmażyć na oleju, kiedy będą już prawie gotowe dodać posiekaną cebulkę, smażyć do zeszklenia cebuli, farsz odcisnąć z tłuszczu, schłodzić.

    Na rozbite kotlety nakładać farsz, zwijać ściśle.
  • 2. Roladki obtaczać w rozbełtanym jaju, następnie w bułce tartej, smażyć na złoto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Pieczarki Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować