Roladki schabowe zapiekane w sosie. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę ugotować i posiekać.Pieczarki i cebule pokroić,przesmażyc na oleju,dodać kapustę,szczypiorek,koncentrat.wszystko razem przesmażyć,doprawić do smaku.Schab rozbic cienko,opruszyć przyprawami.Na każdym ułożyć farsz,zwinać roladki,spiac wykałaczkami i obsmażyć na oleju.
SOS:
Pieczarki i cebulę pokroic i przesmażyć na rozgrzanym maśle.Posypać mąką i chwilę smażyć.Dodać koncentrat,przyprawy,pokrojona natkę pietruszki,wymieszać.Wlać wodę,wino,zagotować.Dodać śmietanę,doprawić wymieszać.
Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym,zalać sosem i zapiec ok 20 minut.
Podawać z ziemniaczkami lub ryżem.
Porady
Zamiast wody do sosu mozna użyc bulionu warzywnego a z wina można zrezygnować.
Można również zrezygnować z sosu,tylko wtedy należy roladki podlać wodą i pogotować pod przykryciem.
Komentarze