ROLADKI SCHABOWE ZAPIEKANE W SOSIE.

5 (144 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszne roladki nadziewane kapustą kiszoną i pieczarkami,zapiekane w sosie .

Składniki:

  • 4 plastry schabu
    10 dag.kapusty kiszonej
    20 dag pieczarek
    1 cebula
    szczypiorek
    sól
    pieprz
    2-3 łyżki keczupu


    SKŁADNIKI NA SOS:
    2 łyżki masła
    2 cebule
    10 dag.pieczarek
    2 szkl.wody
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    2 łyzki śmietany lub jogurtu naturalnego
    natka pietruszki
    tymianek
    estragon
    sól
    pieprz
    pół kieliszka białego wina
    1 łyżka mąki
Wystaw ocenę:

5 (144 ocen)

Roladki schabowe zapiekane w sosie. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • roladki w sosie 1. Kapustę ugotować i posiekać.Pieczarki i cebule pokroić,przesmażyc na oleju,dodać kapustę,szczypiorek,koncentrat.wszystko razem przesmażyć,doprawić do smaku.Schab rozbic cienko,opruszyć przyprawami.Na każdym ułożyć farsz,zwinać roladki,spiac wykałaczkami i obsmażyć na oleju.


    SOS:
    Pieczarki i cebulę pokroic i przesmażyć na rozgrzanym maśle.Posypać mąką i chwilę smażyć.Dodać koncentrat,przyprawy,pokrojona natkę pietruszki,wymieszać.Wlać wodę,wino,zagotować.Dodać śmietanę,doprawić wymieszać.



    Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym,zalać sosem i zapiec ok 20 minut.
    Podawać z ziemniaczkami lub ryżem.

Porady

Zamiast wody do sosu mozna użyc bulionu warzywnego a z wina można zrezygnować. Można również zrezygnować z sosu,tylko wtedy należy roladki podlać wodą i pogotować pod przykryciem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Pieczarki Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować