Rolada cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretki rozpuszczamy w 250ml wrzącej wody i wylewamy do niskiego naczynia i odstawiamy do zastygnięcia.
2.Białka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na sztywno dodajemy żółtka. Do masy jajecznej dodajemy make proszek do pieczenia i olej delikatnie wszystko mieszamy. Ciasto wykładamy na blachę posmarowaną olejem i wyłożoną papierem do pieczenia nie na brytfankę. Pieczemy w temp 180 stopni przez 30-40 min na złoty kolor. Po upieczeniu wyjmujemy z blachy na ręcznik i zwijamy w rulon jeszcze cieple ciasto i zostawiamy do wystygnięcia.
3.Aby zrobić masę masło roślinne ucieramy z cukrem na jednolitą masę i dodajemy po jednym żółtku cały czas miksując. Dodajemy serek homogenizowany, mleko w proszku i cappuccino. Wszystkie składniki dokładnie łączymy. Jeśli masa jest zbyt wolna można dodać więcej mleka i cappuccino.
4.Galaretki wyjmujemy z naczynia i kroimy na paski około 1cmx1cm.
ciasto wyjmujemy z ręcznika i delikatnie odrywamy papier. Całe ciasto smarujemy masą cappuccino na jednym końcu układamy paski galaretki i całość delikatnie zwijamy.
Czekoladę roztapiamy dodajemy mleko i masło. Roladę polewamy czekoladą w dowolny sposób i odstawiamy do zastygnięcia.
Komentarze