Rogaliki z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z 1/2 litra mleka, drożdży,
4 łyżek mąki i 1 łyżki cukru robimy
rozczyn. Pozostawiamy
do wyrośnięcia.
2.Margarynę rozpuszczamy.
Jajka z cukrem ucieramy mikserem.
Do naczynia wsypujemy
mąkę, dodajemy rozczyn
i pozostałe składniki. Wyrabiamy
ciasto (ja wyrabiam mikserem
z końcówką do ciast).
3.Ciasto wykładamy na stolnicę
i dzielimy na 8 części.
Każdą część rozwałkowujemy
i znowu dzielimy na 8
części. Na każdą część nakładamy
krem czekoladowy
i zwijamy rogaliki.
4.Blaszkę wykładamy papierem
do pieczenia, układamy
rogaliki i smarujemy roztrzepanym
jajkiem. Pieczemy na złoty
kolor w temperaturze 180 °C.
Komentarze