Rogaliki z kremem czekoladowym

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Pyszne rogaliki z kremem czekoladowym

  • 3 godz.

Składniki:

  • 1/2 szklanki cukru
    Połowa opakowania drożdzy świerzych
    5 szklanek mąki ( np tortowej)
    110 gram masła
    2 jajka
    2 szklanki mleka
    1 łyżeczka soli
    1 jajko do posmarowania
    Krem czekoladowy o smaku orzechów laskowych ( carreofur) 400 g
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rogaliki z kremem czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rondelka wlej mleko i dodaj masło, roztop masło tak aby mleko nie stało si ę gorące. Do drugiej miski dodaj make , pokruszone drożdże , sól , cukier, wszystko wymieszaj, następnie dodaj wymieszane mleko z masłem i dodaj 2 jajka. Wszystko wyrób na gładką masę. Przykryj ciasto ściereczką i odstaw na około 60 minut.
    Po 60 minutach podziel ciasto na kilka części i każdą część rozwałkuj i podziel na dowolnej wielkości trójkąty. Na najszerszą część trójkąta nakładaj około łyżeczkę kremu czekoladowego.
    Kiedy rogaliki będą już pozawijane poukładaj je na patelni posmarowanej wcześniej tłuszczem, posmaruj rogaliki rozmąconym jajkiem.
    Piecz w piekarniku ustawionym na 180 stopni przez około 25 minut.
    Piekarnik z termoobiegiem : 160 stopni na około 25 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować