ROGALIKI ORZECHOWE

4.5 (141 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

SMAKUJĄ BARDZO DOBRZE ROZPŁYWAJĄ SIĘ W USTACH .PIEKĘ JE NA RÓZNE OKAZJE

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - margaryna: 1 sztuka
    - cukier zwykły: 15 dekagramów
    - orzechy włoskie zmielone/starte: 13 dekagramów
    - mąka pszenna: 36 dekagramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - cukier waniliowy opakowanie: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Rogaliki orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. z podanych składników zagniatamy ciasto które chłodzimy godzinę w lodówce
  • 2. z ciasta wielkości orzecha włoskiego robimy w dłoniach wałek i nadajemy mu kształt rogalika i kładziemy na blachę wyłożoną papierem
  • 3. wkładamy do nagrzanego piekarnika 2 blachy jednocześnie
  • 4. pieczemy 12-15 minut na złoty kolor
  • 5. temperatura piekarnika 150 st c termoobieg
  • 6. po upieczeniu koncówki można posmarować rozpuszczoną czekoladą i posypać orzeszkami lub wiórkami
  • 7. polecam! ! !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować