Kruche rogaliki orzechowe

4.49 (171 ocen)

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób

Pyszne i łatwe do przygotowania

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 1 szklanka orzechów laskowych drobno posiekanych ( lub grubo zmielonych )
    300g zimnego masła,
    3 łyżki cukru pudru,
    3 1/2 szklanki mąki,
    1 łyżeczka soli,
    cukier puder do posypania rogalików.
Wystaw ocenę:

4.49 (171 ocen)

Zobacz również:

Rogal Ciasta Rogale Ciastka Rogaliki

Kruche rogaliki orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsyp mąkę, sól i cukier puder. Wymieszaj. Dodaj pokrojone masło i szybko połącz składniki. Dodaj orzechy i połącz ze sobą. Ciasto owiń folią i włóż do lodówki na 2-3 godziny. Oderwij kawałek ciasta i zroluj w dłoniach wałeczki a następnie uformuj kształt rogalika. Ciasteczka ułóż obok siebie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Włóż do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i piecz przez 12-15 minut. Ciepłe rogaliki obficie posyp cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować