Rockowy tort

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To był mój prezent na 15. urodziny brata.

Składniki:

  • 3/4 szkl. cukru
    1 szkl. mleka
    5 żółtek
    op. galaretki
    2 czubate łyżki budyniu waniliowego
    kostka masła
    2 op. okrągłych biszkoptów
    łyżka kakao
    biały lukier
    do dekoracji: czekolada i pisaki cukrowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Rockowy tort - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z tektury wycinamy kształt gitary (dł. 35 cm) i owijamy folią. Galaretkę robimy według przepisu na opakowaniu. W tężejącej maczamy biszkopty. Połowę układamy na folii.
  • 2. Żółtka ucieramy z cukrem. 2/3 szkl. mleka zagotowujemy, wlewamy budyń wymieszany z resztą mleka. Dodajemy żółtka. Zagotowujemy i studzimy.
    Ucieramy z masłem. Połowę masy wykładamy na biszkopty. Układamy drugą warstwę biszkoptów. Do reszty masy dodajemy kakao i mieszamy. Wykładamy na biszkopty.
  • 3. Całość pokrywamy lukrem. Dekorujemy roztopioną czekoladą. Pisakami rysujemy struny i płomienie, które lekko rozmazujemy. Tort wstawiamy do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować